Dette er det mest tidskrævende tilbehør til ramen, men det er hele indsatsen værd. Kødet bliver så mørt, at det smelter på tungen, og det smager som intet andet. På grund af forberedelsestiden anbefaler vi at begynde med tilberedningen sidst på eftermiddagen dagen før kødet skal anvendes. Der skal bruges:
1 svineslag - vi bruger et slag på ca. 2 kg her
1500 ml vand
750 ml sojasauce
1 stort stykke økologisk ingefær
3 store fed hvidløg
75 ml mirin
300 ml hvidvin
165 gr sukker
1-2 porretoppe alt efter størrelse
Snor til madlavning
Start med at rulle slaget stramt og binde det med kødsnor:
Vask ingefærstykket grundigt og skær det i skiver. Pil hvidløgene og slå dem flade med siden af kniven:
Put begge dele i en stor eller aflang gryde (mål først, at kødet kan være i den) og tilsæt vand, sojasauce, hvidvin, sukker og mirin. Læg kødet i gryden. Vask porretoppene grundigt og læg dem øverst:
Tænd for varmen og bring det langsomt i kog ved middel varme. Når det koger, skru da ned på middel/lav varme, så det stadig simrer, men ikke spilkoger. Klip et stykke bagepapir til, lav et par små huller i det, og læg det over retten:
Nu skal det simrekoge i ca. 4 timer. Vend kødet nogle gange undervejs, mindst én gang i timen. Når tiden er gået slukkes varmen. Kødet er nu skrumpet lidt og en del af væden er fordampet:
Læg nu låg på og lad gryden stå natten over, eller mindst 3-4 timer:
Tag kødet op af gryden om morgenen eller efter mindst 3-4 timer og læg det på et stykke folie:
Pak det godt ind:
Læg det i køleskabet i 2-4 timer, til det er helt koldt. Nu er det klar til at skære i tynde skiver:
Fjern snoren og skær kødet i så tynde skiver som muligt. Så er de klar til at komme i skålen med ramen. Der bliver forhåbentlig en del til overs, og de skal lægges enkeltvis på et stykke mellemlægspapir, så de ikke klistrer sammen, hvis de skal fryses ned:
Kom et passende antal skiver i en lynlåspose og så er de klar til nedfrysning:
Næste gang, de skal bruges, tages der blot den nødvendige mængde ud af posen, og kødet optøes i køleskab eller varmes lidt i mikrobølgeovnen. Det er supernemt og lækkert.