Cream Stew er en ualmindeligt populær gryderet i Japan, og det forstår man godt - den er nem at lave, smager fantastisk, og man behøver ikke lave det store tilbehør. Der skal bruges:
1 pakke House Cream Stew
1 pakke kyllingelårfilet uden skind (400 gr, vi køber det i Rema 1000)
400 gram løg
300 gram kartofler
200 gram gulerødder
1 broccoli (kan udelades)
800 ml vand
300 ml sødmælk
1-2 spiseskeer olie til stegning
Tilbehørsforslag:
Icebergsalat, skåret
Cocktailtomater, halverede
Agurker, halverede og skiveskårne
Kenko Triple Balance Onion Dressing
Så er det hele klar. Start med at halvere løgene og skære dem i skiver på tværs, skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre bidder, og skær små buketter af broccolien. Tag kyllingen ud af pakken og skær den i mundrette stykker, ikke for små. Gør 300 ml mælk klar. Så skulle det gerne se nogenlunde sådan her ud:
Find en stor gryde frem og svits løgene i olien ved medium varme indtil de er blevet bløde og klare - de må ikke brune:
Når løgene er klare, tilsættes kyllingen, og den svitses med til den har taget farve:
Dernæst tilsættes gulerødder og kartofler, og de steges med et par minutter:
Så tilsættes 800 ml vand, og retten koger uden låg ved jævn varme i ca. 15 minutter, til grøntsagerne er møre:
Efter 15 minutter skummes suppen, fjern så meget skum som muligt uden at fjerne væske:
Der slukkes for varmen, blokkene i pakken med Cream Stew knækkes, folien tages af, og stykkerne lægges forsigtigt i gryden:
Samtidig sættes en gryde med vand i kog ved siden af. Rør blokkene langsomt ud i suppen, indtil der ikke er flere klumper tilbage, og tænd igen for blusset på medium varme under omrøring. Kog det let op i 5 minutter, og blanchér samtidig broccolibuketterne, de skal blot koge 1-2 minutter i let saltet vand, hvis de ikke er for store:
Hæld vandet fra broccolibuketterne og lad dem dampe af. Det skulle gerne passe med, at gryderetten har kogt op i 5 minutter, og nu tilsættes mælken:
Lad retten koge op i yderligere 5 minutter, og så er den klar til servering. Den kan serveres ovenpå friskkogte ris eller med groft brød ved siden af - vi har vist den uden noget på vores billede, men vi spiser den normalt på ris.
Som tilbehør skæres icebergsalat, cocktailtomater og agurk, og dertil serveres Kenko Triple Balance Onion Dressing. Velbekomme!