Japansk karryret er en fantastisk velsmagende og nem hverdagsret, som stort set alle japanere elsker og spiser meget ofte. Den laves mild til små børn og mere krydret til voksne, så det er vigtigt at købe den rigtige blanding.
Der skal bruges:
1 pakke Golden Curry Medium - alternativt Mild eller Hot
600-900 gr kød skåret tyndt eller i tern
2 store løg (600-800 gr)
2 store gulerødder
3 mellemstore kartofler
2-3 spiseskefulde olie til stegning
1200 ml vand
Fukujinzuke til topping (kan udelades)
Tilbehør: Japanske ris og salat
Vi bruger udbenet kyllingelår på billederne her, men der kan også bruges små kyllingeunderlår, tyndtskåret svinekød eller oksekød, kød i tern som f.eks. til gullasch, og meget andet. Mængden af både kød og grøntsager er heller ikke så afgørende, men kommer man for meget i, bliver retten lidt tør.
Start med at skære løg i stave, gulerødder i mindre stykker, og kartofler i store tern:
Kom olien i en stor gryde (vi bruger en Ø26 cm gryde på billederne) og varm den op ved middelhøj varme. Svits løgene først i nogle minutter, så de bliver klare - de må ikke blive brune:
Skær kødet i tern mens løgene svitser (bruges der tyndskåret kød skal det være gjort klar på forhånd):
Tilsæt kødet i gryden og lad det svitse med, til det har fået farve. Tilsæt så kartofler og gulerødder og lad dem svitse med i nogle minutter:
Tilsæt nu 1200 ml vand og bring det i kog. I mellemtiden sættes risene over, så passer det med, at de er færdige samtidig med retten. Når det koger, skrues der ned på medium varme, så det netop holder sig i kog. Lad det nu simrekoge i 15-20 minutter uden låg til grøntsagerne er møre. Bruges der oksekød i tern, kan kogetiden forlænges. Når det har kogt et stykke tid, dannes der kødskum:
Fjern skummet:
Mens retten koger, kan man passende tilberede en lille salat ved siden af.
Når retten er kogt færdig, slukkes der for varmen, og blokkene med karrypasta knækkes i pakken, før de forsigtige hældes i gryden. Rør rundt indtil det hele er opløst og blandingen er jævn:
Tænd for varmen igen og lad det koge op under hyppig omrøring ved svag til middel varme i ca. 5 minutter. Tag gryden af blusset. Læg ris på den ene halvdel af en tallerken med høje kanter og karryret på den anden, og læg en passende mængde Fukujinzuke ved kanten.
Server med salat, som helst garneres med en god dressing som Kenko Triple Balance Onion Dressing. Velbekomme!