Sandsynligvis den mest berømte japanske ret efter sushi - ramen er efterhånden ved at være kendt i hele verden. Der findes utallige variationer og opskrifter på selve suppen, og hver region i Japan har sin egen version. De mest kendte er tonkotsu-ramen, som er kogt på svineknogler, shoyu-ramen lavet med sojasauce, og miso-ramen lavet af miso. Vores opskrift her er på tonkotsu-ramen, da det er vores favorit. Til 2 personer skal der bruges:
1 pakke Nagahama Yatai Ramen (eller Hakata Ramen hvis man ønsker en kraftigere smag)
900 ml vand
4 skiver Char Siu
2 stk Nitamago
1 ark Yakinori
3-4 Fintskårne forårsløg
Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt nudlerne fra pakken og lad dem koge i 2,5 minut:
Sluk for varmen og tilsæt krydderipakken:
Fordel nudlerne og suppen i to store skåle. Fold yakinori-arket nogle gange og bræk det i mindre stykker. Anret Char Siu, æg, yakinori og forårsløg ovenpå nudlerne og server. Velbekomme!
Naturligvis kan man også bare tilberede pakken med nudler som den er, hvis det skal gå lidt stærkt en dag - det er stadig et glimrende måltid, det er bare den "lette" version. Vi anbefaler at lave den rigtige en gang imellem!