Dette er også en hurtig og lækker hverdagsret, som endda er rigtig sund. Der skal bruges:
1 pakke kyllingelårfilet uden skind (400 gr, vi køber dem i Rema 1000)
1 stk sort konjak
1/2 grøn peber og 1/2 rød peber, eller efter smag
2-3 spiseskeer sesamolie - ønskes retten stærk, kan der bruges stærk sesamolie i stedet
50 ml hvidvin
50 ml mirin
4-5 spiseskeer sukker
50 ml sojasauce
Først skæres peberfrugterne i strimler og konjaken laves til bidder med en ske:
Så skæres kyllingen i mundrette tern:
Kom sesamolie på panden ved middelhøj varme, og læg kødet på, når olien er varm:
Steg dernæst til kødet er gennemstegt:
Tilsæt konjak og grøntsager og steg et par minutter:
Tilsæt derefter hvidvin, mirin, sukker og sojasauce og steg videre:
Lad retten koge ind ved middelhøj varme indtil væsken er helt reduceret, og der er klar til servering! Serveres med friskkogte ris, og ønsker man retten lidt stærkere, kan man drysse lidt shichimi over. God fornøjelse!