Kold tofu - det lyder nok ikke lækkert, hvis man ikke har prøvet tofu af god kvalitet. Hvis man har, så ved man også, at dette er en lynhurtig og superlækker sund forret eller tilbehør til et klassisk japansk måltid. Der skal bruges:
1 pakke House Premium Tofu Soft
1 håndfuld Katsuobushi Bonitoflager
1 stykke frisk ingefær
Sojasauce efter behov
Start med at skære folien på tofupakken op helt ude ved kanten og hæld vandet fra. Læg blokken på et skærebrædt og del den ligeligt i 6 stykker:
Læg 2-3 stykker pr tallerken og riv den friske ingefær (husk at fjerne skrællen først):
Riv bonitoflager i lidt mindre stykker og fordel dem ovenpå tofu-stykkerne sammen med lidt revet ingefær. Hæld sojasauce i bunden af tallerkenen, så der er nok at dyppe i. Man kan også hælde det over fra toppen, hvis man gerne vil have det hele blandet sammen. Bryder man sig ikke om frisk ingefær, kan det udelades, men det giver en god frisk smag.
Vi har valgt at servere denne lækre tofu-ret med lidt saltmarineret og dampet laks, friskkogte ris, og naturligvis misoshiru (miso-suppe). Velbekomme!