Denne ret er god, hvis man ikke orker at lave rigtig yakiniku, og den er heldigvis lige så lækker, man går bare glip af hyggen ved at sidde og stege maden sammen ved bordet. Til gengæld tager det kun ca. en halv time at lave. Der skal bruges:
1 stykke flanksteak eller lignende oksekød
2-3 spsk olie til stegning
1 stort løg
1 stor gulerod
1 grøn peber
1 spidskål
1 pakke bønnespirer
Ebara Yakininu no Tare Mild eller Hot
Start med at forberede grøntsagerne. Halvér løget og skær det i stave, skræl og flæk guleroden og skær den i stave i 1/3 længde, fjern toppen og kerner fra peberfrugten og skær den i strimler, skær spidskålen i firkanter, fjern de tykkeste stykker og skyl resten grundigt, og skyl bønnespirerne:
Skær kødet i strimler, der er ca. 1/2 cm tykke:
Vi bruger flanksteak, da det har en kraftig smag, ingen hårde fedtkanter, og det bliver ikke tørt. Kom olie på en stor stegepande (vores er 32cm med høj kant, har man kun en mindre pande kan man overveje at stege ad to omgange i stedet), varm det op ved mellemhøj varme og tilsæt løg, gulerod og peberfrugt:
Steg det ved mellemhøj varme i 4-5 minutter, indtil de er blanke. Tilsæt så spidskål:
Lad det stege med i 3-4 minutter, hvor der hyppigt vendes i retten. Tilsæt derefter bønnespirer:
Lad dem stege med i ca. 1 minut. Tag nu grøntsagerne af panden og læg dem på et fad eller en stor tallerken. Kom lidt mere olie på panden og læg kødet på:
Steg kødet, til det er gennemstegt:
Er der for meget væde på panden, fjernes dette f.eks. med et stykke køkkenrulle. Tilsæt nu barbecuesaucen (Ebara yakiniku no tare) i den ønskede mængde, start f.eks. med 60-80 ml og smag retten til med mere senere:
Fjern kødet fra panden, hæld evt. væde fra grøntsagerne, læg dem tilbage i den resterende sauce på panden og steg dem 1-2 minutter. Smag til med barbecuesauce. Anret nu først grøntsager på tallerkener og læg kødet ovenpå - dette fordi grøntsagerne stadig kan udskille væde, og det skal holdes adskilt fra kødet for at bevare den gode smag. Serveres med friskkogte ris. Velbekomme!