Karaage er dybstegte stykker af kylling, som vi her laver i en vegetar-version med tofu. Det smager også forrygende godt, og så er det lidt sundere. Der skal bruges:
1 pakke House Premium Tofu Soft som har været dybfrossen og er optøet
15 ml sojasauce
15 ml hvidvin
1 teskefuld sesamolie
1 teskefuld revet ingefær
1 teskefuld knust hvidløg
Kartoffelmel
Fritureolie til stegning
Start med at brække tofuen i mindre stykker og klem væden ud af dem, så de formes til aflange boller:
Sæt fritureolien i gang med at varme op ved medium varme i en gryde eller sautépande. Bland nu de øvrige ingredienser i en skål og rør det hele grundigt sammen. Vend hver enkelt tofubolle i blandingen hurtigt, den må ikke suge for meget, for så er der ikke nok til dem alle. Læg dem på et fad eller en stor tallerken og drys kartoffelmel over:
Vend dem nogle gange forsigtigt, så de bliver dækket over det hele, men ikke går i stykker. Når olien i gryden er tilpas varm, lægges en passende mængde tofustykker i olien, der skal være god plads til dem:
Hvis olien bruser voldsomt, er den for varm, og så skal der skrues ned for varmen. Lad stykkerne stege indtil de flyder ovenpå og er gyldenbrune:
Læg dem til at dryppe af på et stykke køkkenrulle og server omgående. Velbekomme!