Her er en rigtig lækker vegetarisk ret, som vi vil vove at påstå, at alle kan lide. Den er sund og let, og så er den også nem at lave. Der skal bruges:
1 pakke House Tofu Firm
20 gr smør
30-50 ml Mizkan Oigatsuo Tsuyu efter smag
1/2 spiseskefuld sojasauce
1 håndfuld Katsuobushi Bonitoflager
Lidt hakket forårsløg til garnering
Tofu har en meget let smag, så til danske ganer kan det være en god idé at bruge lidt mere tsuyu. Vi lavede til hele familien, så på billederne af tilberedningen er der dobbelt portion.
Start med tofu-pakken:
Fjern folien ved at skære et snit helt ude ved kanten, hæld vandet fra, og tør tofustykket godt med køkkenrulle. Skær det i ca. 1,5 cm brede skiver, og halver dem. Så skulle det gerne se sådan ud:
Find så de resterende ingredienser frem:
Smelt smørret på en stor stegepande ved medium varme, og fordel tofustykkerne på panden:
Vi anbefaler, at man ikke lægger dem så tæt, som vi har gjort, da man så skal have ret god erfaring med at håndtere tofu, for at de ikke går i stykker. Vælg hellere to stegepander, hvis du vil lave dobbelt portion, eller tilbered ad to omgange.
Steg stykkerne ved middelhøj varme indtil de bliver gyldne, vend dem jævnligt og sørg for, at alle stykker steges lige meget. Det tager 15-20 minutter:
Når de er stegt færdigt, skal der slukkes for varmen, og der tilsættes tsuyu og sojasauce. Vend alle stykkerne grundigt på panden, til de alle er dækket af saucen. Tænd for varmen igen og steg ca. 1 minut på hver side.
Nu kan de anrettes på en passende tallerken, der lægges 5-6 stykker som dominobrikker, og der garneres med bonitoflager og hakket forårsløg. Dertil serveres friskkogte ris og gerne en skål misoshiru (miso-suppe). Velbekomme!