Dette er en af de lækreste hverdagsretter, vi kender, og den er altid et stort hit hos både børn og voksne. Den kræver lidt forberedelse, men tager så til gengæld næsten ingen tid at tilberede. Der skal bruges:
1 pakke Itsuki Ex Yakisoba
250 gr tyndtskåret svinekød (bemærk evt. længere forberedelsestid)
1 mellemstort løg
1 grøn peber
1 gulerod
1/3 spidskål
1 håndfuld bønnespirer
100 ml vand
1 spiseske olie til stegning
Den færdige mængde passer til 2 voksne, hvis det er en hovedret. Vi lavede tredobbelt portion til 3 meget sultne voksne og 3 børn, og vi havde ca. 1 portion til overs. Husk, at hvis der laves dobbelt eller tredobbelt portion, så skal de laves én ad gangen, ellers bliver ingredienser stegt ujævnt. Heldigvis er tilberedningen som sagt meget hurtig.
Start med at finde en stor wok eller sautépande med låg (vi bruger en slip-let sautépande på 32 cm på billederne), og find ingredienserne frem:
Kødet har vi skalfrosset i ca. 2 timer, så det er nemmere at skære tyndt. Vi bruger et stykke kogeflæsk, som vi har bedt slagteren om at skære huden af. Kan du få slagteren til også at skære stykket ud i papirstynde skiver, så har du en god slagter! Vi ordner det selv - som sagt først skalfrysning i ca. 2 timer, og så ellers i gang med en skarp kniv:
Vi zoomer lige ind på de skårne stykker:
Når kødet er skåret tyndt, skæres de alle i kortere stykker på 4-5 cm. Klargør grøntsagerne, skær løgene i stave, gulerødderne i tynde stykker, grøn peber i strimler, og skær kålen i firkanter. Vask kålen godt og lad den dryppe af. Så skulle det hele se således ud:
Det er vigtigt, at især gulerødderne skæres tyndt, da de ellers ikke når at blive møre.
Kom olie på panden ved høj varme og læg kødet på:
Når kødet er gennemstegt, tilsættes løg, gulerødder og grøn peber, og de steges med i ca. 2 minutter:
Derefter tilsættes spidskål og bønnespirer:
Når al kålen er blevet blank tages nudlerne ud af pakkerne og lægges på:
Brug hjørnet af en spatel til at løsne op i nudlerne:
Lad dem stege et kort øjeblik, tilsæt 100 ml vand og læg låget på:
Damp retten under låg i 2-3 minutter, og fjern låget igen. Tilsæt nu saucen fra pakken med nudler:
Brug en tang til at vende retten godt rundt, så saucen fordeles:
Anret på tallerkener med tangen og server straks - de skal spises rygende varme!